Contact Improvisatie

in Tilburg en Eindhoven

 

 

 

 

WEEKEND WORKSHOP

met Sabine Sonnenschein

19-21 oktober

(klik hier)

 

 

INTRO CI WORKSHOP

in Eindhoven

15 september

Studio 19

13.30 - 15.00

(klik hier)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • wekelijkse les

   

  TILBURG

  elke donderdag (vanaf 20 sept)

  19.00-21.00 (of langer)

  Het Dak

  Rozenstraat 29

   

  Kosten:

  120 / 160 /200 euro per 10 lessen (inkomensafhankelijke prijzen)

   

  Meedoenregeling Tilburg is toepasbaar!

   

  proefles (of twee)

  12 euro

   

  EINDHOVEN

  elke woensdag (vanaf 3 oktober)

  19.00-21.00 (of langer)

  Studio 19

  Hurksestraat 19 (in het Plan B gebouw)

   

  les

  12 euro

   

   

  meer info hier

  & check ook de eventpaginas op FB

   

 • maandelijkse workshop

  & open jam

  TILBURG

  op zaterdag 29 sept / 10 nov / 15 dec

  13.00-17.00

  Het Dak

  Rozenstraat 29

  Tilburg

   

  Goed om te weten:

  Meedoenregeling Tilburg is toepasbaar!

   

   

  EINDHOVEN

  op 30 sept / 27 okt / 24 nov

  13.00-17.00

  Studio 19

  Hurksestraat 19 (in het Plan B gebouw)

   

   

   

  Kosten:

  early birds

       30 euro voor workshop en jam

  normale prijs

       35 euro voor workshop en jam

   

       25 euro voor workshop

       10 euro voor jam-only

   

   

   

  Meer info hier

  bij de fb events van mij

   

   

 • Jam whatsappgroep & mailinglijst

  er is een whatsappgroep voor informele en'/of spontane jams georganiseerd door mij of andere liefhebbers. Wil je dr bij? Contact me.

   

  Mocht je op de hoogte willen blijven

  stuur me een email

  dan zet ik je op de lijst:

  robinberkelmans@gmail.com

 

 

Wekelijkse lessen Contact Impro in Tilburg

 

Vanaf 20 september 2018  zijn er weer wekelijks lessen in CI in Tilburg. Hierdoor kan er wekelijks gedanst worden en kunnen we verdiepen in deze mooie vorm van dans en beweging. De maandelijkse workshop blijft bestaan, en wordt dat een workshop & open jam. Voor  de wekelijkse lessen zoek ik het liefst een groep van minstens 8 deelnemers, die zich willen ontwikkelen.

 

Contact Improvisatie is de manier voor mij om te voelen waarom ik ooit met dansen begonnen ben. Het is een dansvorm waarvanuit een diepere verbinding met onszelf en met anderen ontstaat en ik merk dat dit heel inspirerend en waardevol voor me is. De sfeer van openheid, waardering, verbinding, plezier, speelsheid, inspiratie, beweeglijkheid, rust, vertrouwen is aanstekelijk. Ik word er elke keer gewoon heel blij van :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door de maandelijkse CI workshops van het afgelopen jaar heb ik gezien dat deze aspecten meer en meer ontdekt en ontwikkeld worden door de (terugkomende) dansers en hier word ik óók blij van. Tijd voor verdieping, dacht ik zo.

 

Vanuit mijn achtergrond als professioneel danser en docent wil ik de lessen inrichten dat de dansers hun lichaam meer mogelijkheden geven voor beweging, meer inspiratie krijgen voor hun dans en hun bewustzijn verfijnen zodat de beleving en mogelijkheden van de dans ruim, rijk, langdurig en open zijn.

 

Nuancering en verfijning is de sleutel hiervoor en dit gaan we op verschillende onderdelen ontwikkelen. Door de onderdelen te verkennen en te verdiepen en creeren we een mogelijkheid om dit te integreren in de dans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan natuurlijk veel dansen en werken aan:

• Oefeningen die het spontane karakter van improvisatie ontwikkelen. Het volgen van impulsen en die helder belichamen is een essentieel onderdeel voor improvisatie in het algemeen en dus ook voor contact improvisatie. Zoals sommigen wel weten, maak ik in mijn lessen onderscheid tussen denken en voelen/waarnemen/beleven. Wanneer we minder denken en meer vanuit de beleving gaan dansen is er ruimte voor belichaming van inspiratie en spontaniteit.

 

• Oefeningen die de waarneming verfijnen zodat het luisteren naar de beweging en het opgaan in de dans kan verdiepen en verrijken. De waarneming van de beweging, het contact, de innerlijke beleving, het plezier en de ruimte om ons heen is een rijke bron voor de dans. Wanneer de waarneming verfijnt wordt een danser een fijnproever van mobiliteit en mogelijkheden, en kan dan met veel gemak ingaan op de impulsen die gegeven worden.

 

• Oefeningen die het natuurlijke lichaam weer terug in een organische balans en verbinding brengt. Het lichaam trainen op deze manier in de gewrichten en spieren, geeft een soepele en krachtige mobiliteit wanneer we de 4D ruimte aangaan. CI vraagt om bewegingsmogelijkheden in alle kanten en richtingen van de ruimte. Door de wervelkolom, schouder, heupen, knieen, ellebogen, handen en voeten te verbinden in hun functioneren wordt het mogelijk voor de danser om zijn opties te vergroten.

 

• Partneroefeningen die de mogelijheden in de dans zelf onderzoeken en ontwikkelen. Veel voorkomende patronen van beweging (de één wat specifieker en de ander wat vrijer voor eigen interpretatie) worden besproken en geoefend als mogelijkheden en zorgen voor een fundamentele kunde in het dansen met iemand anders. Het bewegingspallet van de danser wordt vergroot hierdoor - zeker wanneer een danser de achterliggende principes meer en meer gaat voelen. Steunen, leunen, dragen, liften, vliegen, rollen, glijden, landen, afzetten, hangen, liggen, leggen, verbinden, springen, rennen, vallen, vangen, ... , ...

 

• Jam oefeningen om meer en meer af te stemmen op de jam. De jam is wat mij betreft datgene waar alles gebeurt. De voorbereiding is bedoeld om te ontwikkelen en verdiepen, zodat de jam zelf een rijke ervaring wordt waarin veel vrijheid wordt ervaren. Door de jam te gaan bekijken, kunnen we de dynamiek en de mogelijkheden gaan lezen. Hierdoor kan een danser makkelijker mee gaan in de flow van het geheel en in samengaan met de anderen in de dans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisch

Ik wil werken met inkomensafhankelijke prijzen. Kijk wat je redelijk vindt qua bedrag in relatie tot je eigen inkomen en eventuele andere cursussen/lessen (yoga, mindfulness, capoeira, crossfit, persoonlijke ontwikkelings trainingen, etc.) die je bijgewoond hebt.

 

Ik ben lid van de meedoenregeling, dit is voor de minder verdienende tilburger wellicht interessant.

 

10 lessen

120 euro (12 euro per les - 6 euro per uur)

160 euro (16 euro per les - 7,50 euro per uur)

200 euro (20 euro per les - 10 euro per uur)

Kies een prijs die voor jouw financiele situatie klopt

 

N.B. mocht het nog steeds moeilijk zijn qua prijs, neem contact met me op, dan komen we eruit, je kan ook in termijnen betalen

 

DATUM EN TIJD

Elke donderdag vanaf 20 september 2018

19.00u - 21.00u (het duurt meestal tot een uur of 21.30 omdat we jammen en dan niet ophouden. Maar je kan natuurlijk gaan wanneer je wil.)

 

LOCATIE

Het Dak

Rozenstraat 29 Tilburg

 

OPGEVEN

Ik heb altijd erg veel zin in de wekelijkse lessen en hoop zo een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de CI vorm in Noord-Brabant. Ik ben benieuwd of er interesse is. Mocht je er zin in hebben, stuur me dan een mailtje: robinberkelmans@gmail.com.