Meditatie en Lichaamswerk

 

 - Jaartraining -

is in de maak

meer info

 

 

locatie:

(in de buurt van) Den Bosch

 

 

 

- lessen in Tilburg -

in de periode t/m november worden er proeflessen aangeboden bij Sooss in Tilburg.

 

wo 19.00 - 20.00u

chi kung (chinees lichaamswerk)

 

wo 20.15 - 21.15

meditatie

 

Het is een lessenreeks van 8 lessen zodat de deelnemers een verdieping kunnen ervaren en eventueel een basis kunnen leggen om er zelf mee aan de slag te gaan

 

interesse? Neem contact op met Sooss

 

 

 

 

Artikel

 

31 mei2017

Er is iets mis met de Body/Mind verbinding

 

Body/Mind verbinding? Ik hoor te veel misverstanden, dus ik wil het er even over hebben. Over 'niet kunnen stoppen met denken' en dat die opvatting niet klopt. Of tenminste, als je het zo benadert, dan loop je als een hond je staart achterna (burn-out anyone?).

 

(Lees verder...)

 

 

 

 

 

 

 

In dialoog

Ik heb de overtuiging en ervaring dat een helder besef en gebruik van het natuurlijk lichaam een ingang is voor cultivatie van vitaliteit en comfort. De methode die ik uitdraag is holistisch en gaat uit van het lichaam als drager van waarneming, gevoel en beleving. We werken vanuit het besef van dialoog met het lichaam en vanuit ontspanning (ik wil graag benadrukken dat dit geen verslapping, instorten of ‘uitschakelen’ van het lichaam, en daarmee de geest, betekent) om het lichaam in natuurlijke beweging en natuurlijke houding te ontwikkelen.

 

Mobiliteit van het lichaam wordt hierdoor vergroot, en wordt als soepeler, makkelijker en prettiger ervaren. Het lichaam zal gaan voelen alsof er zich van binnenuit meer kalmte en ruimte ontstaat, waardoor diepere emotionele processen de kans krijgen om zich los te werken. Door de ontwikkeling van en afstemming op de natuurlijke kwaliteiten van het lichaam, hebben de geest en het gevoel  een kans om een proces te doorlopen. Dit kan leiden tot een verandering in positieve zin, zeker wanneer er een open houding is naar natuurlijke integratie in het dagelijks leven. In mijn ervaring met mijn training aan honderden mensen zie ik dat dit een grote ontwikkeling teweeg kan brengen.

 

Houding, beweging en ademhaling

We werken aan de waarneming van het lichaam van binnenuit in plaats van buitenaf. De internalisering van organische houding en beweging in combinatie met een natuurlijke ademhaling zijn de kernonderdelen die getraind worden. De werkwijze is onderzoekend: liggend, zittend, staand en bewegend. De aangereikte oefeningen zijn de ene keer wat specifieker en de andere keer is er meer ruimte voor eigen interpretatie. Door het progressieve karakter bouwt het lichaam en het bewustzijn verbindingen op die er voor zorgen dat het besef van natuurlijkheid in relatie met mobiliteit vergroot wordt.

 

Lees verder....

 

Ga terug...