Terug bij jezelf

door middel van lichaamwerk

 

 

 

Ik heb het idee dat burn-out vaak voorkomt. Of een andere, misschien lichtere, maar evengoed hardnekkige vorm van chronische stress. Het lijkt me heel vermoeiend en niet prettig. De mensen die ik erover gesproken heb geven ook aan dat ze er maar al te graag vanaf willen. En dat snap ik heel goed. Om stress en burn-out te leren begrijpen en tegen te gaan, wil ik een mogelijkheid bieden om terug te komen bij de rust, ruimte en tijd. Bij tevredenheid, energie, vitaliteit en gemak.

 

Terug naar een eigen natuurlijk bestaan

Ik ben van mening dat het drukke leven in deze maatschappij ons zo in verwarring kan brengen, dat we de afstemming op die natuurlijke basis verliezen. Stress zou je kunnen zien als het verliezen van de afstemming met je eigen ritme (of flow). En dus je natuurlijkheid. Het voelt alsof je geleeft wordt, er geen verbinding is met je eigen waardes. Het voelt misschien ook alsof er continu een haast, angst of onzekerheid is in elke situatie waarin je je bevindt.

 

Ik train al jaren mensen in de kunst van de verbinding met het lichaam vinden en cultiveren van een natuurlijke authenticiteit (zie voor meer info mijn achtergrond). Dat houdt in dat ik door middel van werken met het lichaam mensen in hun natuurlijke kracht kan brengen. Dat voelt heel prettig, als thuis komen. Mijn werk is down-to-earth en praktisch, en dat maakt het dus heel toegankelijk.

 

Over het traject

Een traject heeft het doel om mensen weer terug in hun kracht te laten staan en zelfstandig te kunnen waarnemen wanneer iets te veel, te vermoeiend, te veel stress, te veel gevraagd is. Ik zie graag wanneer iemand weer zelfstandig voor zichzelf kan zorgen en zijn eigen geluk en vitaliteit kan onderhouden.

 

Praktisch houdt het meestal in dat er een aantal wekelijkse behandelingen plaatsvinden die de chronische spanningen verminderden. Dit noem ik Eerste Hulp en dat zijn  3 tot 5 behandelingen. Naarmate de tijd vordert, komen er een aantal ontspannings en meditatieve oefeningen bij en er wordt een trainingsschema ontwikkeld.

 

De cliënt gaat dan meer en meer de afstemming op het lichaam bij zichzelf vinden en cultiveren. Dit zorgt ervoor dat de client weer in zijn of haar kracht komt te staan, en tools heeft om daar sterker in koment te staan.

 

Een traject kan 10-12 sessies inhouden, maar kan ook langer duren. Het ligt aan de cliënt en ik zal continu af blijven stemmen op diens behoeften en wensen, zonder het pad en einddoel uit het oog te verliezen.

 

(De weg van meditatie en lichaamswerk brengt ons steeds verder bij onze basis en daar kan ik iemand in blijven begeleiden. Ik hoop eigenlijk dat ik voldoende mensen kan vergaren, zodat ik een wekelijkse groepsles met deze groep kan organiseren. Maar dat terzijde.)

 

Even praktisch:

Als je in Den Bosch woont, kan ik naar je toekomen. Ik doe dat op de fiets, en zolang het voor mij 15 minuten fietsen is, vind ik het prima. Anders kan je bij mij thuis komen. Ik woon in de buurt van de Helftheuvel.

 

Een proefsessie van anderhalf uur is 55 euro

Een traject van 10 meetings van anderhalf uur is 750 euro

 

Mocht je interesse hebben, neem dan contact met me op! Dit kan door middel van een email naar robinberkelmans@gmail.com. Of je kan me bellen: 06-21414499.