Ik ben Robin Berkelmans (1976) en ik werk vanuit 's-Hertogenbosch. Sinds jaar en dag train ik verschillende disciplines van dans, beweging en meditatie en wil dit graag delen met diegene die daar ook interesse in heeft.

 

 

 

 

Achtergrond

Ik heb een achtergrond als professionele danser en fysiek acteur en ben ook docent in dit veld. Op verschillende HBO vakopleidingen leid ik de volgende generatie podiumtalenten op in lichaamsbesef, -bewustzijn en aanwezigheid. Daarnaast ben ik al jaren een enthousiaste beoefenaar van en docent in de taoïstische weg door middel van Chi Kung, Tai Chi en meditatie.

 

Mijn werk is gebaseerd op mijn jarenlange zelfonderzoek en training in verschillende westerse en oosterse disciplines van beweging, houding en dans. Door mijn achtergrond ben ik jaren in staat geweest om hier dagelijks vele uren aan te besteden en omdat ik lesgeef aan de HBO opleidingen heb ik de mogelijkheid om met studenten dit werk verder te ontwikkelen, aan te scherpen en te verdiepen.

 

Hierdoor is er bij mij een groot besef gecultiveerd wat een mens nodig heeft om de keuze te hebben om meer natuurlijk met zichzelf en zijn lichaam om te gaan. En dit is vanzelfsprekend van invloed op het dagelijkse bestaan. Ik heb ruime ervaring heb met het uitzetten van afgestemde leerlijnen voor studenten en daarnaast het persoonlijk coachen en evalueren van hun processen. Ik zou graag deze ervaring willen delen met mensen die hier interesse in hebben.

 

Ik geef les bij de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans (voorheen 'De Theaterschool'), de Fontys Dansacademie in Tilburg, Vooropleiding Hedendaagse Dans in Den Bosch en Theaterschool de Trap in Amsterdam. Verder ben ik de nederlandse vertegenwoordiger van l'Art du Chi, een franse school in Tai Chi Chuan en Chi Kung.

 

Voor meer informatie over mijn werk in de dans, kijk op www.robinberkelmans.nl

 

 

Lichaamswerk

"Dagelijkse beweging herinnert ons aan het leven zelf. Leven is een continu proces van creatie en manifestatie. Wanneer het toegelaten wordt, resoneert onze beweging met de unieke kant hiervan.

 

En dus, het pad van lichaamswerk volgt het holistische, spontane leven, en gaat op in authenticiteit."